ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai bună modalitate de a risipi îngrijorarea provocată în Europa de alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite este de a 'consolida cooperarea între Uniunea Europeană și NATO', a afirmat marți secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit AFP, preluată de Agerpres.
'
'Au fost puse întrebări legate de forța legăturii transatlantice'', a declarat Stoltenberg, într-o aluzie la îngrijorarea și dubiile exprimate după victoria miliardarului american în scrutinul prezidențial din SUA, desfășurat pe 8 noiembrie.

''Cea mai bună manieră de a răspunde acestor întrebări este de a întări cooperarea între NATO și Uniunea Europeană'', a adăugat Jens Stoltenberg. El a făcut aceste declarații la sosirea o reuniune a miniștrilor de externe din statele membre ale NATO, la sediul din Bruxelles al organizației.

Marți, în prima zi a reuniunii, miniștrii urmează să aprobe aproximativ 40 de măsuri concrete pentru consolidarea cooperării UE-NATO, ale cărei principii au fost stabilite la Summitul NATO de la Varșovia, din iulie acest an.

''Trecem de la stadiul de declarații la cel de acțiuni concrete. Aliații vor aproba peste 40 de propuneri pentru aprofundarea cooperării în șapte sectoare esențiale. Acest lucru este mai important ca niciodată, în special întrucât trebuie să facem față unor noi tipuri de amenințări, ce reunesc mijloace militare și non-militare'', a subliniat secretarul general al Alianței.