ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deficit de imagine pentru România şi cetăţenii ei. Suntem văzuţi prost de către europeni, ia asta se vede din avertismentele de călătorie postate pe paginile oficiale ale guvernelor occidentale.

Spre exemplu, Ministerul german de Externe atrage atenţia că unele dintre autostrăzile din România nu au nici măcar toalete şi nici benzinării. În oraşele din România poţi fi uşor victima hoţilor de buzunare, avertizează ministerul de la Berlin. Instituţia le recomandă germanilor care ajung în ţara noastră să nu-şi lase niciodată lucruri valoroase la vedere, în maşină.

Şi Ministerul britanic de Externe atrage atenţia asupra hoţilor care acţionează mai ales în zona centrelor comerciale mari şi a hotelurilor. Chiar şi minorii pot fi folosiţi de bandele infracţionale la furat, mai spune instituţia de la Londra. Britanicii sunt sfătuiţi să fie atenţi şi când îşi folosesc cardul de credit în restaurantele româneşti, pentru că riscă să rămână fără bani în cont.

Ministerul de Externe de la Paris atrage atenţia cetăţenilor francezi că România are parte de cutremure frecvente şi le recomandă să se ferească de clădirile cu risc seisimic. Dacă ajung în ţara noastră, francezii ar trebui să fie atenţi şi la persoanele de rea-credinţă care pretind că sunt poliţişti şi cer sume de bani, avertizează ministerul francez.