ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Obama mai face un pas în direcția sprijinirii comunității gay. Departamentul de Stat al SUA vrea ca homosexualii să îngroașe rândurile diplomaților americani trimiși la posturi în toate colțurile lumii.

Cel care va ”alege” persoanele care vor reprezenta America în ambasadele din lume va fi chiar secretarul de Stat John Kerry. Șeful diplomației americane a declarat, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai comunității LGBT, că președintele Barack Obama lucrează ”intens” pentru a se asigura că, la finele mandatului său, vor fi ”ambasdori homosexuali, lesbiene, bisexuali și transsexuali”, scrie site-ul ziarului italian Il Giornale.

Departamentul de Stat al SUA a reușit să provoace nemulțumirea conservatorilor americani, luna trecută, când l-a numit pe Ted Osius, diplomat de carieră, declarat homosexual, ca ambasador în Vietnam, țară care nu recunoaște mariajele între persoane de același sex.

Noua strategie a administrației Obama are ca scop consolidarea sprijinului lobby-ului gay din America, extrem de puternic, în vederea primirii, în schimb, a unei susțineri mai mari pentru Partidul Republican, apreciază comentatorii politici. Strategia administrației Obama se izbește de nemulțumirea celor care apără dreptul la familie și contestă propaganda agresivă a comunității LGBT în America. ”Este o palmă pe fața majorității americanilor”, în condițiile în care alegătorii americani au respins mariajele între persoane de același sex în cadrul mai multor referendumuri, a declarat Brian Brown, președintele Organizației Naționale pentru Căsătorie, citat de theguardian.com

”Sunt foarte mândru de progresele pe care le facem în numirea ambasadorilor comunității LGBT (...) Ted este primul membru oficial LGBT care va servi ca ambasador în Asia”, a mai spus Kerry, la întâlnirea cu reprezentanții homosexualilor.

Homosexuali la OSCE, în Spania și Danemarca

După cum relatează presa americană, Osius nu este primul homosexual numit de Departamentul de Stat într-un post diplomatic. Strategia anunțată acum direct de John Kerry a prins contur încă de anul trecut. Începând cu 2013, Casa Albă a numit mai mulți homosexuali ca ambasadori în diverse state. James Costos în Spania, Rufus Gifford în Danemarca, John Berry în Australia și Daniel Baer la OSCE.

Tot o administrație democrată, cea a lui Bill Clinton, a fost prima care a încercat să numească un diplomat gay, pe James Homel, ca ambasador în Luxemburg. Homel a fost numit de șeful Pentagonului, Chuck Hagel ”un homosexual agresiv”, declarație pentru care, ulterior, și-a cerut scuze. Și în România, administrația Bush l-a trimis, în 2001, ca ambasador pe Michael Guest, alături de partenerul său de viață, Alex Nevarez.

Rusia este criticată din toate direcțiile, după ce președintele Vladmir Putin a decis să interzică orice fel de propagandă gay, inclusiv marșuri, care contravine valorilor morale ale acestei țări.