ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite ale Americii rămân o ţară majoritar creştină, unde trei sferturi din americani se identifică drept creştini, arată un sondaj Gallup dat publicităţii la finalul anului trecut.

Realizat pe parcursul anului 2014, sondajul relevă că trei din patru americani se identifică cu creştinismul, peste 50% dintre ei fiind protestanţi sau o altă denominaţiune, 24% catolici şi 2% sunt mormoni.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

america-tara-crestina

Aproape 2% dintre americani se declară de religie iudaică, 1% sunt musulamni şi 3% sunt de altă religie ne-creştină. Conform datelor, 16% dintre americani sunt fără religie, atei sau agnostici.

STUDIU: Jumătate dintre americani vor ca religia să influenţeze politica


Faţă de 2013, numărul protestanţilor a scăzut cu 1%, cu acelaşi procent crescând cel al persoanelor fără religie. Acest lucru nu este surprinzător, el înscriindu-se pe panta descendentă din ultimii ani. Totuşi, la fel ca şi în anii '50, 90% dintre americanii care declară că aparţin unei religii sunt creştini.

În ceea ce priveşte practica religioasă, mai mult de 53% dintre americani au participat la o slujbă cel puţin o dată pe lună, în timp ce 41% o fac săptămânal. 21% dintre americani afirmă că nu participă niciodată la o slujbă religioasă.

Cei mai prezenţi la slujbele religioase sunt, conform sondajului, mormonii. Peste trei sferturi din aceştia au declarat că participă în fiecare săptămână, în timp ce 53% dintre protestanţi( inclusiv celelalte denominaţiuniu) fac acelaşi lucru. Aproape jumătate din musulmani şi din catolici se duc la serviciul religios săptămânal, în timp ce iudaicii participă doar în proporţie de 19%.

Pe etnii, situaţia este foarte interesantă. Aproape o treime din toţi catolicii din SUA sunt hispanici, în timp şapte din 10 persoane de culoare sunt protestanţi. Chiar dacă majoritatea hispanicilor sunt catolici, totuşi în 2014, aproape 27% dintre ei s-au identificat ca şi protestanţi.

Sondajul a fost efectuat între 2 ianuarie şi 21 decembrie 2014, pe un eşantion de 173 490 de adulţi, cu o marjă de eroare de ±1%.

Anterior, într-un sondaj realizat de Compania Rasmussen, 82% dintre adulţii americani consideră că Iisus Hristos a existat, în timp ce 69% dintre americani cred în Înviere.

Un studiu al Pew Center arăta că 73% dintre concetăţenii lui Obama cred că Maica Domnului era fecioară la momentul naşterii Mântuitorului.