ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În anii care au urmat războiului de Golf (1991), mulți militari au suferit de anumite simptome bizare pe care doctorii le-au numit Sindromul Războiului de Golf (SRG) din simplul motiv că nu au găsit nicio altă boală deja cunoscută care să întrunească toate acele simptome. Printre acestea s-au numărat oboseală, durere musculară, mâncărimi, diaree și probleme de cogniție.

Potrivit Academiei Naționale de Științe, mai mult de o treime (aproximativ 250 000 din 697 000) dintre veteranii de război au fost afectați. Un studiu dintr-o publicație americană susține că principalul ”inculpat” este hidroxidul de aluminiu.

Studiul arată că persoanele tulburate arată deficite neurologice, inclusiv mai multe disfuncții neurologice și afecțiuni legate de neuronul motor, care par să aibă ca sursă hidroxidul de aluminiu. Studiul a fost condus de niște cercetători canadieni care și-au propus să demonstreze toxicitatea acestei substanțe. Astfel că s-a injectat subcutanat două doze de substanță de o cantitate asemănătoare cu cele injectate oamenilor, la doi șoricei de gen masculin .

Rezultatele studiului au arătat o creștere a morții programate a neuronilor motor și o creștere mare a celulelor gliale din cortex și din măduva spinării. Această explicație științifică precum și altele reprezintă, pe scurt și mai pe înțelesul tuturor, semne ale unor boli neurologice, inclusiv Alzheimer și demența frontotemporală. Demența frontotemporală sau degenerarea lombară frontotemporală este un termen generic pentru un grup de tulburări diverse, mai puțin întâlnite, care afectează în primul rand lobii frontali și temporali ai creierului - zone asociate cu manifestarea personalității, comportament si limbaj.

Pe lângă studiul din 2009, altă cercetare a sugerat că sindromul poate să fi cauzat și de uraniul sărăcit, fumul emanat de puțurile de ulei care au ars din cauza retragerea trupelor irakiene, vaccinurile dinainte de angajare, și a altor factori psihologici. Acestea fiind spuse, doar două substanțe au fost puternic asociate cu Sindromul Războiului de Golf, potrivit Departamentului American al Veteranilor.