ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O treime dintre copiii americani se joacă cu telefonul mobil înainte de a învăța să meargă sau să vorbească, arată un studiu prezentat sâmbătă, în cursul reuniunii anuale a societăților de pediatrie din SUA, care are loc la San Diego, California, scrie  ziarul spaniol 'ABC' citat de Agerpres.

Studiul a fost efectuat pe baza răspunsurilor date la un set de 20 de întrebări de părinții unor copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani internați într-o clinică pentru pacienți cu venituri scăzute. Dintre cei care au răspuns chestionarului, 97% aveau în casă televizoare, 83% tablete electronice, 77% telefoane inteligente și 59% acces la internet.

Rezultatele cercetării au relevat faptul că minorii care nu împliniseră un an fuseseră extrem de expuşi la diferite dispozitive electronice: 52 % văzuseră programe de televiziune, 36 % au atins un ecran, 2 % au sunat la telefon, 15 % au folosit o aplicaţie şi 12 % s-au bucurat de un joc video.

Marea majoritate (73 %) a părinţilor au afirmat că îşi lasă copii să se joace cu asftel de dispozitive în timp ce ei se ocupă de probleme domestice, 65 % au spus că îşi calmează micuţii cu asemenea dispozitive, iar 29 % au declarat că le folosesc pentru a-şi adormi fiii sau fiicele.

Timpul de utilizare a dispozitivelor electronice creşte rapid cu vârsta, 26 % dintre copiii de până la 2 ani şi la 38 % dintre cei de 4 ani petrecând cel puţin o oră pe zi în acest mod, mai arată studiul prezentat la San Diego.

Este important de menționat faptul că Academia de Pediatrie recomandă ca minorii mai mici de doi ani să nu fie expuși la aceste dispozitive.