ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un submarin al marinei ruse a fost detectat la aproximativ 50 km de graniţele maritime ale Letoniei, a anunţat Ministerul leton al Apărării, fără a oferi detalii despre acest incident, relatează agenţia de presă ucraineană Unian, citată de Agerpres.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

"În zona economică exclusivă a Letoniei, a fost detectat sâmbătă un submarin rusesc din clasa 'Kilo' (potrivit clasificării NATO) la o distanţă de aproximativ 50 km de frontiera maritimă a republicii", arată o postare pe Twitter a ministerului.

"Kilo" - unul dintre cele mai silenţioase şi greu de reperat submarine din lume - reprezintă un cod atribuit de NATO pentru submarinele ruseşti din proiectul 877 'Paltus' şi proiectul 636 'Varşovianka'.

În parael, comandantul trupelor SUA în Europa a afirmat că trupele americane vor rămâne în statele  baltice și Polonia pe parcursul întregului an 2015 pentru a "descuraja agresiunea rusă". "Forțele americane vor rămâne în Lituania, Estonia, Letonia și Polonia atâta timp cât va fi necesar pentru a disuada agresiunea rusa", a declarat Hodges, comandantul trupelor americane in Europa, potrivit Mediafax.

În ultimele două săptămâni, nave ale marinei ruse au fost detectate de cinci ori în apropierea frontierelor letone. Cu aproximativ o săptămână în urmă, armata letonă a detectat o navă de război rusă 'Jiguliovsk GS-19' de asemenea în zona economică exclusivă a republicii.

Marina rusă şi-a intensificat activitatea în apropierea ţărilor baltice pe fondul crizei în relaţiile dintre Rusia şi Occident, ca urmare a rolului ei în evenimentele din Ucraina.