ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un comunicat sec al Preşedinţiei României a anunţat, ieri, 17 iulie 2014, ceea ce nici site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti nu a apucat să facă până la data scrierii acestei ştiri: şi anume că Duane C. Butcher, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii în România, adică suplinitorul ambasadorului american inexistent şi reprezentantul diplomaţiei de la Washington, a spus adio ţării noastre. Duane Butcher Jr (Măcelar) îndeplinea acest rol de pe 14 decembrie 2012, respectiv de la încheierea mandatului fostului ambasadorul, Mark Gitenstein, care azi vizează şefia Fondului Proprietatea. Cu ocazia întrevederii de adio, preşedintele Traian Băsescu l-a si decorat pe fostul reprezentat al SUA, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor (foto mai jos).

"În cadrul întâlnirii, domnul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit domnul Duane C. Butcher pentru modul în care şi-a dus la îndeplinire mandatul şi i-a urat succes în misiunea publică ce urmează a-i fi încredinţată", mai aflăm din comunicatul Preşedinţiei. "Totodată, în timpul întrevederii s-a făcut o analiză a situaţiei din Ucraina şi a ultimelor evoluţii din regiune", se spune în încheierea comunicatului. Conform gurilor rele, aceasta situaţie este şi cea care l-a retras la bază, în regim de urgenţă, pe Duane Butcher.

După ce România a fost vizitată oficial de adjunctul şefului Departamentului de Stat al SUA (Ministerul de Externe), şi apoi de asistentul adjunctului, cei doi fiind primiţi la cele mai înalte nivele ale autorităţii statului, începând de ieri diplomaţia americană şi-a schimbat, aproape peste noapte, şi locţiitorul de ambasador, acesta din urma nefiind nici măcar nominalizat pe undeva, pe culoarele Casei Albe.

Succesorul fostului locţiitor este diplomatul de carieră Dean Thompson (foto sus dr.), după cum aflăm de pe contul de Twitter al lui Duane Butcher (foto sus st.) şi cel de Facebook al Ambasadei, informaţii intregite de o postare pe Twitter a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care îşî publică un selfie foarte bronzat şi in blugi la locul de munca, alături de cei doi americani în ţinuta business (foto mai jos).

Conform informaţiilor prezentate de Thompson pe contul său de Twitter, el a fost diplomat în Bangladesh, Paraguay, Sri Lanka şi India, este căsătorit si are trei copii şi doi câini. Interesant de observat că pe contul său de Twitter Dean Thompson menţionează că vine la Bucureşti de la Washington DC în calitate de "ERT", ceea ce reprezintă acronimul american pentru "Emergency Response Team". Trageţi concluzia singuri. Oricum va fi sosit - vorba poetului -, noi îi spunem "bine-ai venit".

Dean Thompson a fost introdus lumii politice dâmboviţene la petrecerea de Ziua Independenţei SUA, desfăşurată pe 3 iulie la sediul Ambasadei. În continuarea vă prezentăm un fotoreportaj de la această manifestare, selectat de ActiveNews din imaginile extrem de inspirate realizate de fotograful Ambasadei SUA la Bucureşti. Personajele, unele surprinse şi prezentate cu amuzament, aproape caragialesc, le veţi recunoaşte cu siguranţă. Click pe foto

Foto: Presidency.ro, Twitter, Facebook si U.S. Embassy

[gallery columns="2" link="file" ids="49313,49312,49309,49314,49318,49316,49307,49308,49315,49317,49306,49320,49310,49311"]