Statul român a fost dat în judecată la Washington de un grup de companii din Austria, Germania și România, printre care una controlată de gigantul Samsung, care vor despăgubiri pentru tăierea subvențiilor pe bază de certificate verzi. Litigiul a fost înregistrat pe data de 12 iunie la Centrul internațional de soluționare a disputelor de pe lângă Banca Mondială, potrivit www.profit.ro. 
 
Schema românească de sprijin pentru energia regenerabilă a început să fie ajustată din 2013, după ce ajunsese cea mai generoasă din Europa. Măsura, care i-a supărat pe dezvoltatorii de parcuri fotovoltaice, a fost luată pentru a se limita efectul în facturile consumatorilor: energia verde este subvenționată de toți consumatorii, prin sistemul de certificat verzi. Litigiul ar viza nerespectarea de către statul român a ECT ( Energy Charter Treaty), un document care a fost semnat de România în anul 1994.

Laboratorul ImunoMedica

 
România este atacată la tribunalul de arbitraj al Băncii Mondiale și de compania canadiană de minerit Gabriel Resources, care cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari, pe motiv că statul român i-ar fi cauzat pierderi prin blocarea proiectului Roșia Montană. Verdictul în acest proces este așteptat la sfârșitul lui 2019 sau începutul lui 2020. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.