ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Supra-acciza în valoare de şapte euroenţi pe litrul de benzină şi motorină va intra în vigoare de la 1 aprilie, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, introducerea noii accize nu mai poate fi evitată şi chiar şi preşedintele Băsescu va fi nevoit să-şi dea acordul.

"Sigur, acciza intră în vigoare de la 1 aprilie. Preşedintele a zis că, dacă nu mai apare scris acciza, va semna. Am fost asigurat că în urma discuţiei de ieri dintre FMI, CE, BM şi preşedintele Traian Băsescu că şi preşedintele va semna. Eu cred că, până la urmă, preşedintele României va înţelege, dincolo de jocurile politicianiste, că este important să avem un acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială", a spus Ponta.

În aceste condiţii, peste mai puţin de două luni combustibilii se vor scumpi din nou, cu o sumă destul de importantă.

Această crestere a preţului la motorină şi benzină va antrena creşteri ale majorităţii preţurilor la alimentele de bază.