O companie controlată printr-o entitate juridică din Austria și condusă de un fost director al MOL, considerat apropiat al premierului Ungariei, Viktor Orban, intră în topul furnizorilor de electricitate din România. MET România Energy SA a semnat un acord pentru achiziția RWE Energie România, ajungând astfel între primii trei furnizori de energie electrică de pe piața românească, scrie www.profit.ro

MET România Energy SA a terminat anul trecut cu un profit net de 20,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 528 milioane de lei. Prin combinarea celor două portofolii, MET va ajunge la o cotă de piață de aproape 10%, a treia poziție pe piața concurențială de energie din România, cu un total de circa 5.000 de puncte de consum. Ultimele date publice ale ANRE arată că, la finalul lunii februarie 2018, MET se situa pe locul 9 în clasamentul furnizorilor de pe piața concurențială, cu o cotă de 4,11%.  

Tranzacția urmează să fie finalizată în partea a doua a acestui an, sub rezerva condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv a aprobărilor  necesare conform reglementărilor relevante. În trecut, printre acționarii MET Group s-a aflat concernul maghiar MOL. MET se află în prezent în proprietatea unui vehicul investițional condus de Benjamin Lakatos, fost director la MOL, considerat un apropiat al premierului Ungariei, Viktor Orban.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews