ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie controlată printr-o entitate juridică din Austria și condusă de un fost director al MOL, considerat apropiat al premierului Ungariei, Viktor Orban, intră în topul furnizorilor de electricitate din România. MET România Energy SA a semnat un acord pentru achiziția RWE Energie România, ajungând astfel între primii trei furnizori de energie electrică de pe piața românească, scrie www.profit.ro

MET România Energy SA a terminat anul trecut cu un profit net de 20,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 528 milioane de lei. Prin combinarea celor două portofolii, MET va ajunge la o cotă de piață de aproape 10%, a treia poziție pe piața concurențială de energie din România, cu un total de circa 5.000 de puncte de consum. Ultimele date publice ale ANRE arată că, la finalul lunii februarie 2018, MET se situa pe locul 9 în clasamentul furnizorilor de pe piața concurențială, cu o cotă de 4,11%.  

Tranzacția urmează să fie finalizată în partea a doua a acestui an, sub rezerva condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv a aprobărilor  necesare conform reglementărilor relevante. În trecut, printre acționarii MET Group s-a aflat concernul maghiar MOL. MET se află în prezent în proprietatea unui vehicul investițional condus de Benjamin Lakatos, fost director la MOL, considerat un apropiat al premierului Ungariei, Viktor Orban.