ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profanarea a sute de morminte în cimitirul evreiesc din Sarre-Union, în estul Franței, a fost anunțată de autoritățile care au promis, prin vocea presedintelui Francois Hollande, că îi vor pedepsi pe vinovați scrie AF, citat de Hotnews.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Actul de profanare a fost anunțat duminică seară de ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, care a revenit de la Copenhaga, unde a adus un omagiu victimelor atacului terorist de la centrul cultural care găzduia o dezbatere legată de libertatea de expresie și de la o sinagoga.

Potrivit unei surse apropiate anchetei , este vorba de "degradări" și deocamdată nu a fost semnalată "nicio inscriptie".

Nu este pentru prima oară când cimitirul de la Sarre-Union este profanat. În 1988, circa 60 de stele evreiești au fost răsturnate iar în 2001, 54 de morminte au fost vandalizate.