ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turneul campionilor începe astăzi pe arena londoneză O2.

Turneul reuneşte primii 8 tenismeni care au reuşit pe parcursul sezonului să obţină cele mai multe puncte în clasamentul ATP (Association of Tennis Professionals). Cei 8 sunt împărţiţi în două grupe şi joacă fiecare cu fiecare, în semifinale mergând primii doi clasaţi din fiecare grupă. Aceştia vor fi cei care câştigă cele mai multe meciuri în cadrul grupei, departajarea facându-se ulterior la numărul de set-uri câştigate şi dacă nu este suficientă nici această departajare se recurge la numărul de ghem-uri obţinute de fiecare jucător în parte.

În prima grupă sunt Rafael Nadal, David Ferrer, Tomas Berdych şi Stanislas Wawrinka. În cea de-a doua sunt Novak Djokovic, Roger Federer, Juan Martin del Potro şi  Richard Gasquet. Andy Murray clasat pe poziţia a 3-a în clasamentul ATP nu va participa la turneu deoarece a fost operat la spate în urmă cu câteva săptămâni şi va disponibil cel mai devreme în luna Ianuarie pentru turneul de Grand Slam din Australia.

Astăzi vor deschide turneul în prima grupă de la ora 16 Berdych contra lui Wawrinka şi de la ora 22 în a doua grupă del Potro contra lui Gasquet.

Marţi, la doar 3 zile după ce au jucat unii cu ceilalţi la Paris în semifinale, de la ora 16 Nadal contra lui Ferrer şi Djokovic contra lui Federer.

Rămâneţi alături de ActiveNews care va transmite cele mai importante momente din aceste meciuri în direct.