ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Trupurile a șapte creștini executați au fost descoperite pe o plajă de lângă Benghazi. Bărbații aveau legate mânile la spate și au fost împușcati în cap. Conform mărturiei unui bărbat care a scăpat aceștia au fost răpiți de către bărbați înarmați care au ridicat toți creștinii egipteni din apartamentele unui bloc.

Biserica ortodoxă coptă a condamnat actul terorist menționează ziarul egiptean Al-Ahram.

Libia este o țară musulmană vecină cu Egiptul  unde muncesc mai multe mii de egipteni. Aici trăiesc aproximativ 60.000 de creștini aparținând Bisericii Copte din Egipt, adică aproximativ 1% din populația Libiei. În 2013 s-au înregistrat numeroase violenţe împotriva comunităților creștine de aici, o biserică din Beghazi fiind incendiată. Zeci de creștini au fost reținuți de autorități fiind acuzați că nu respectă legea Sharia ce interzice propovăduirea creștinismului.


Luna trecută cinci diplomați egipteni au fost sechestrați de o miliție extremistă, ca răspuns pentru arestarea unui comandant islamic în Egipt. Tot în ianuarie un bărbat din Marea Britanie si o femeie din Noua Zeelanda au fost executați pe o plajă de lângă Tripoli.