ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul preşedinte al Poloniei, Aleksander Kwasniewski, a recunoscut că ţara sa a găzduit închisori ilegale ale CIA, în care deţinuţii suspectaţi de terorism au fost supuşi unor torturi inimaginabile.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Kwasniewski a declarat, după publicarea raportului Senatului american prinvind aceste activităţi ale CIA, că Statele Unite au ţinut activităţile din închisoarea din Polonia la secret, ceea ce a ridicat suspiciuni de partea poloneză.

"Am luat măsuri pentru oprirea activităţilor de acolo (de la închisoare - n.red.) şi, la un moment dat, activitatea a fost oprită. Nu ştiam ce se întâmpla în interiorul complexului", a declarat fostul preşedinte polonez.

Întrebat ce părere are despre torturile la care au fost supuşi deţinuţii în închisoarea CIA, Kwasniewski a fost tranşant.

"Aceste metode sunt repulsive, nu pot fi justificate, nu le accept şi nu aduc nimic bun. Asta este adevărata catastrofă a Statelor Unite, a CIA şi a lui George Bush", a spus acesta.

Până acum, fostul preşedinte a negat vehement prezenţa închisorilor secrete americane pe teritoriul polonez, iar autorităţile de la Varşovia au deschis o anchetă care este încă în curs.