ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puţin 36 de imigranţi şi-au pierdut viaţa şi peste 40 sunt daţi dispăruţi în naufragiul unei ambarcaţiuni improvizate care s-a scufundat în largul Libiei, a indicat, duminică un purtător de cuvânt al marinei libiene, citat de Agerpres.
"Ambarcaţiunea s-a scufundat la 4 kilometri în largul Garabulli (la 50 kilometri est de Tripoli). Am putut salva 52 de imigranţi de diferite naţionalităţi africane. 36 de corpuri au fost recuperate până acum dintre care 24 în cursul zilei de astăzi (duminică)", a indicat colonelul Ayoub, adăugând că 42 de persoane sunt date dispărute.

Vecinătatea Libiei cu ţările din zona sub-sahariană, pe de o parte, şi apropierea de Italia şi Malta în Marea Mediterană, pe de altă parte, au făcut din această ţară o rută obişnuită de tranzit a emigranţilor care vor să ajungă în Europa.