ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmaţia lui George Maior, fost director al SRI, referitoare la existenţa ofiteţerilor acoperiţi în presă nu a rămas fără urmări.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Mai multe organizații cer parlamentului să interzică recrutarea din presă a colaboratorilor serviciilor secrete. "Solicităm public parlamentului să introducă în legile siguranței naționale o interdicție expresă a recrutării de colaboratori sau agenți din cadrul presei de către serviciile de informații. În acest fel opiniile și ideile transmise de presă vor reflecta doar convingerile ziariștilor și nu ordinele primite de unii dintre aceștia de la serviciile de informații", se arată într-un document semnat, printre alții, de Mircea Toma (ActiveWatch), Ioana Avădani (Centrul pentru Jurnalism Independent) și Mihail Bumbeș (Asociația Miliția Spirituală).

Astăzi, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, solicită Serviciului Român de Informaţii să dispună retragerea ofiţerilor acoperiţi din TVR.

"În urma recentelor declaraţii ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informaţii are ofiţeri acoperiţi în presă, vă solicit să dispuneţi retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române", spune Stelian Tănase în scrisoarea adresată lui Florian Coldea, cel care a preluat şefia SRI după plecarea lui Maior.