ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acţiunile Twitter au debutat joi la bursa de la New York în urcare accelerată şi la scurt timp au ajuns la 73% peste cotaţia din oferta publică iniţială. Compania a atras 1,82 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice iniţiale, capitalizarea de piaţă a reţelei de microblogging fiind astfel de 14,2 miliarde de dolari.

Tranzacţiile cu acţiuni Twitter au început cu întârziere faţă de deschiderea şedinţei bursiere, din cauza numărului foarte mare de ordine de cumpărare şi vânzare, situaţie anticipată de operatorul NYSE.

Compania a plasat miercuri 70 milioane de acţiuni la 26 de dolari pe unitate, după ce a majorat în două rânduri preţul ţintă pe fondul cererii solide din partea investitorilor, transmite Bloomberg.

Capitalizarea de piaţă a companiei este echivalentă cu de 12,4 ori vânzările estimate pentru anul viitor, de 1,14 miliarde de dolari, potrivit estimărilor analiştilor.

Acţiunile Twitter sunt astfel mai scumpe decât cele ale Facebook, având în vedere că valoarea de piaţă a celei mai mari reţele de socializare depăşeşte de 11,6 ori vânzările estimate pentru 2014.

Este, de altfel,  cea mai importantă intrare pe bursă a unei companii tehnologice după listarea Facebook în mai 2012.

Twitter a apărut în martie 2006, atunci când contul cofondatorului său, Jack Dorsey, a lansat un prim 'tweet' automat prin care anunţa:"lansez twttr".

A urmat apoi primul tweet trimis de o persoană reală,   o invitaţie a lui Jack Dorsey către colegii de serviciu. De atunci, au fost scrise peste 350 de miliarde de tweet-uri, aproximativ 500 de milioane pe zi.

Reţeaua a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că are 232 milioane de utilizatori, din care puţin peste 40% se conectează zilnic, iar 76% de pe un telefon mobil.