ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu aruncați în convoi cu roșii și ouă! Acest avetisment a fost lansat de autoritățile de la Praga cehilor, a căror țară urmează să fie tranzitată de un convoi militar american, format din vehicule ce participă la exerciții militare în țări din estul Europei. Dacă vor îndrăzni să arunce cu ouă și roșii în americani, cehii riscă să fie condamnați la trei ani de închisoare, scrie Russia Today.

[P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Dacă cineva se apropia cu intenția de a ataca acest convoi cu produse precum roșiile sau ouăle, atunci va fi considerat un act de dezordine, conform legislației (pedepsit cu doi sau trei ani de închisoare) sau daune împotriva proprietății (pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani)

Declarația a fost făcută de postul de televziune ceh NOVA, fiind preluat de site-ul Russian Insider, înainte de trecerea convoiului militrar al SUA.

Operațiunea ”Dragon Ride”, un convoi de vehicule militare americane ce implică peste o sută de vehicule blindate Stryker care vor rămâne staţionate în Europa, a început sâmbătă.

Convoiul trece prin Estonia, Lituania, Polonia, Letonia și Cehia, având ca destinație finală Germania. Este programat să traverseze Cehia între 29 martie și 1 aprilie. Săptămâna trecută, trecerea convoiliul militar pe teritoriul Cehiei a fost aprobată de guvernul de la Praga fără dezbateri în Parlament.

Activişti cehi anti-război au lansat deja campania „Tanks? No, thanks!” pentru a se opune procesiunii militare americane prin estul Europei, pe care o califică drept „paradă provocatoare a victoriei”, în apropierea graniţelor Rusiei.