ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” îi așteaptă pe iubitorii de tradiție de astăzi până duminică la Târgul de Sfinții Apostoli „Petru și Pavel”. Manifestările fac parte din tradiția Muzeului Satului din București prin care se dorește refacerea târgurilor de altădată, precum și reconstituirea obiceiurilor din perioada Moșilor de Vară, care era și o perioadă importantă în calendarul agricol, Sfântul Petru fiind patronul agricultorilor.
 
Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată la Biserica Turea din cadrul muzeului. În prima zi a evenimentului are loc acțiunea „În dialog cu meșteșugurile tradiționale”, în cadrul căreia persoane de toate vârstele vor avea ocazia să învețe cum se confecționează opincile sau podoabele populare. De asemenea, până la ora 19:00, în incinta muzeului se ,,Târguiește”, zi de zi – oale, străchini, măști, mărgele, bucate tradiționale, miere, pâine, cozonaci și bragă…
 
Printre acțiunile care se desfășoară la ediția de anul acesta se mai numără șezătoarea reprezentanților comunității orașului Avrig din județul Sibiu, cântecele grupului folcloric „Gorjeanca” din municipiul Târgu-Jiu și dansurile grupului „Romnori” din municipiul Brăila. O atenție aparte va fi acordată sâmbătă Zilei Internaționale a Dunării. Invitat special va fi anul acesta Ansamblul de Dansuri al Centrului de Reabilitare și Integrare a Adulților cu probleme de auz din Varna, Bulgaria. Pe întreaga durată a manifestării vor avea loc moment artistice.