Asociața Tezaur Românesc organizează expoziția cu vânzare de produse meșteșugăreși și de design vestimentar de inspirație tradițională, MeșteșugArt – ediția I, în perioada 18 - 20 octombrie 2013.

Târgul MeșteșugArt I este deschis de vineri până duminică, între orele 12.00 și 20.00, iar sâmbătă, la orele 17:00, va avea loc lansarea oficială a evenimentului pe str. Covaci, nr. 19, la etajul I al magazinului Thomas Antiques.

Cei prezenți la eveniment vor putea urmări demonstrațiile practice săvârșite de Vasilica Cojan, care ne va destăinui din secretele țesutului în gherghef, și de Angela Tiță, care ne va împărtăși din tainele confecționării zgărdanelor și lătițerelor.

Târgul reunește obiecte a peste 20 de meșteri populari și designeri inspirați din artele populare românești, dintre care amintim doar câțiva: Vasile Ene, Marin Predușel, Florentin Cantaragiu, Alexandru Ilica, Cornelia Untilov, Carmen Cătană Tomea, Eugenia Tudor, Olimpia Dumitriu, Mihaela Pătru, Florin Mândru, Daciana Ungureanu, Nicolae Rotaru și o serie de tineri designeri foarte talentați.

La MeșteșugArt I puteți găsi linguri din lemn, lăzi de zestre, pandantive, oglinzi, ploști, icoane, cruci, fluiere, piculine, tigve, cavale, ocarine, oale pentru sarmale, ulcioare din lut, podoabe din ceramică, zgărdane, lătițare, costume tradiționale, carpete oltenești, fețe de masă brodate, căciuli din astrahan, opinci, genți și curele din piele, măști populare, împletituri din răchită și din sfoară, diferite sortimente de miere, săpunuri și produse de înfrumusețare obținute pe căi naturale etc.

Obiectele reprezintă o sinteză a principalelor meșteșuguri și ocupații tradiționale din România și a creațiilor unor tineri designeri vestimentari influențate de această tematică, se arată în comunicatul trimis redacției.

Pentru că Asociația Tezaur Românesc susține atelierele de producție și de valorificare a creațiilor tradiționale, veți putea intra în contact cu produsele atelierelor-pilot: ii și țesături oferite de cele trei puncte de lucru ale Atelierului de meșteșuguri din Teleorman, Argeș și Prahova și mobilier țărănesc pus la dispoziția voastră de cele două puncte ale atelierului de produse din lemn Lemne cu semne, din Botoșani și Mureș.

Acestora li se adaugă surprize ce țin de domeniul alimentației tradiționale românești, însă, pentru a le putea savura, vă invităm să ne treceți pragul!

Parteneri: Atelierul de Haine, La Copac, B24 Fun, Urzeală

Pentru informații suplimentare:
contact@tezaur-românesc.ro
0743.423.761 – Irina Bazon, secretar general
021-315.64.42 – tel./fax – sediu Tezaur Românesc
Str. Covaci, nr.10, et.1,sect.3, București

www.tezaur-romanesc.ro
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews