ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tăriceanu, aflat în campanie pentru Victor Ponta în Covasna, a declarat că românii şi maghiarii de aici trebuie să fie bilingvi.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată."

, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, explicând că îşi doreşte ca maghiarii "să nu se simtă marginalizaţi în propria ţară" şi idealurile "pentru care militează să fie respectate şi îndeplinite":
"Vreau ca maghiarii să nu se simtă marginalizaţi în propria țară, ci să fie integraţi și să fie responsabili. Am convingerea că idealurile pentru care militează trebuie să fie respectate și îndeplinite.

Vreau așadar ca UDMR să ne fie parteneri la guvernare, și spun asta pentru că am avut o bună colaborare în trecut, pentru că astfel există un mai bun echilibru pe scena politică și cea de guvernare, dar mai presus de toate pentru că vreau ca maghiarii să ia parte alături de majoritate la procesul decizional din România"