ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu a acuzat atitudinea părtinitoare a Comisiei Europene și transformarea MCV în „instrument de presiune” chiar în fața șefilor Senatelor din Europa, aflați la București. În discursul său, Tăriceanu a asemuit situația existentă azi cu cea impusă de sistemul represiv din anii 50. 
 
„Încă așteptăm din partea Comisiei Europene să se poziționeze și să explice de ce a desconsiderat și ingnorat sistematic semnalele de alarmă ce i-au fost trimise de anumite persoane cu privire la gravele abuzuri comise de persoane din sistemul judiciar. Din cauza politicii părtinitoare, uneori chiar partizane, a Comisiei Europene, Mecanismul de Cooperare și Verificare a fost ținut captiv de sistemul de influență ocult și metalegal, coordonat de SRI și DNA, devenind pur și simplu un alt instrument la nivel național de presiune asupra oponenților acestui sistem paralel cu statul de drept”, a spus Tăriceanu, preluat de www.digi24.ro.  
 
„După aderarea României la UE, s-a creat aici un sistem represiv asemănător cu modelul Securității din anii 50. Semnele existenței acestui sistem cu rădăcini staliniste sunt indiscutabile – arestări abuzive, plimbarea oamenilor încătușați prin fața camerelor de luat vederi, scurgerea către mass media de informații din dosare. În practică, prezumția de nevinovăție a fost abolită, iar judecătorii au fost presați în mod constant, prin amenințări directe și publice, să dea condamnările cerute de DNA, la instrucțiunea SRI.(…) Până de curând, acest sistem a fost încurajat chiar de Comisia Europeană”, a adăugat președintele Senatului.
 
Declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu au fost făcute în cadrul Reuniunii Asociației Senatelor din Europa, care a avut loc vineri, la București.