Fondatorul trustului MediaPro, Adrian Sârbu, a fost chemat miercuri la Parchetul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a fi audiat într-un dosar legat de revoluția din 1989.

La intrarea în sediul Parchetului General, acesta nu a precizat în ce calitate a ajuns acolo.

"Am fost chemat pentru un dosar, nu se precizează despre ce este vorba. Se pare că este legat de evenimentele din 1989", a spus Adrian Sârbu

Imediat după 1990, Adrian Sârbu a fost secretarul de presă al primului Guvern Petre Roman. În imaginile de mai jos poate fi văzut la o conferință de presă alături de Ion Iliescu.

 Conferinta de Presa Iliescu-Roman Aprilie 1990 from Rupert Wolfe Murray on Vimeo.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews