ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa a anunțat vineri că taxa de promovare a staţiunii Mamaia este obligatorie atât pentru agenţii economici, cât şi pentru proprietarii locuinţelor, iar cuantumul acesteia variază între 100 - 4.000 de lei pe an. Întârzierile se ridică la 2% pentru fiecare lună sau fracţie de lună.

Cea mai mare taxă de promovare a staţiunii Mamaia, 4.000 de lei pe an, trebuie să o plătească hotelierii, dar şi proprietarii cluburilor, cazinourilor şi sălilor polivalente. Deţinătorii de moteluri, vile turistice, bungalouri, campinguri, pensiuni cu peste 10 camere de cazare plătesc 2.000 de lei, taxa înjumătăţindu-se dacă numărul camerelor de cazare este de până la zece.

Unităţile de alimentaţie publică trebuie să achite o taxă de promovare de 3.500 de lei, în timp ce comercianţii ambulanţi - 400, 700 sau 1.000 de lei pe an, în funcţie de zona unde îşi desfăşoară activitatea.

Cea mai mică taxă de promovare a staţiunii Mamaia, de 100 de lei pe an, trebuie plătită de proprietarii locuinţelor din staţiune.
Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa aduce la cunoştinţa persoanelor fizice şi operatorilor economici respectiv, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice, care desfăşoară activitate în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă în anul 2014, că au obligaţia declarării şi achitării taxei de promovare a turismului în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă