ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma acțiunii desfășurate în zona aeroporturilor internaționale, au fost aplicate, joi, aproape 60 de sancţiuni de către poliţiştii de la transporturi, ca urmare a nerespectării prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi și a normelor privind circulația pe drumurile publice.

Conform unui comunicat de presă al IGPR, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, dintre care 44 au vizat circulația pe drumurile publice, două transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere și 10 au prevăzute alte încălcări ale legii, iar polițiștii au acționat în apropierea aeroportului Henri Coandă București — Otopeni, precum și în zona aeroporturilor din Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău și Iași.

S-au vizat traseele dinspre și către aeroporturi, precum și zonele unde au loc debarcarea și preluarea pasagerilor, urmărindu-se depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum și  sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor, echipele de control au verificat 162 de maşini.

De asemenea, s-au retras șapte certificate de înmatriculate şi un permis de conducere a fost reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Pe lângă poliţişti, în acţiunile de control au participat specialiști RAR și jandarmi.

Polițiștii au urmărit și diminuarea concurenței neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi, ca și verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat.