ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu al cercetătorilor americani atrage atenţia asupra faptului că fericirea şi telefonul mobil nu fac casă bună, persoanele "conectate" fiind cel mai puţin fericite, relatează 7sur7.be, citat de Agerpres.

La realizarea studiului, cercetătorii au analizat viaţa a 500 de studenţi. Cei care petrec cel mai mult timp verificându-şi apelurile şi mesajele pe telefonul mobil sunt mai nervoşi decât cei care reuşesc să se "deconecteze" total.

De fapt, hiperconectarea ar fi un cerc vicios. Studenţii care reacţionează prea mult la mesajele şi apelurile trimise de prieteni se simt obligaţi să rămână conectaţi, lucru care ar duce la presiune suplimentară şi un important stres.
"Este ca şi cum aş avea o obligaţie suplimentară în viaţă", spune un student.

Dacă cercetări precedente arătaseră că telefonul mobil ar îmbunătăţi relaţiile sociale şi ar reduce sentimentul de izolare, studii mai recente au pus accentul pe problemele legate de utilizarea în exces a telefoanelor mobile şi a reţelelor de socializare.