ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Telegondola care face legătura dintre Sinaia și Cota 1.400 din Masivul Bucegi va rămâne în proprietatea autorităților locale, potrivit unei decizii a Tribunalului Comercial Mureş, care a anulat sentinţa Judecătoriei Târgu Mureş, care dispusese anularea executării silite a telegondolei, în favoarea firmei de leasing SC Dunărea IFN SA, informează Agerpres.

Telegondola din Sinaia a fost inaugurată în anul 2007, după investiții de 7,7 milioane de euro, dintre care 2,3 milioane de euro au provenit de la bugetul de stat. În anul 2011, instalaţia a fost oprită atunci timp de aproximativ şapte luni, din cauza unor probleme la unul dintre stâlpii instalaţiei, afectat de alunecările de teren.

Firma de leasing a demarat procedurile de executare silită a Telegondolei, ca urmare a întârzierii plăților cu 90 de zile. Instalația a fost repusă în funcţiune în data de 23 decembrie 2011, iar primarul Vlad Oprea a susținut, în acel moment, că pierderile înregistrate ca urmare a sistării activităţii telegondolei se ridică la peste 1,5 milioane lei, în afara daunelor de imagine suferite.

O cursă cu telegondola din Sinaia costă 18 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii (minorii sub 5 ani beneficiază de gratuitate), iar o cursă dus-întors costă 30 de lei pentru adulți și 23 de lei pentru copii. Persoanele care au achiziționat un skipass vor plăti câte 6 puncte pentru fiecare cursă. Sinăienii beneficiază de gratuitate în fiecare zi de luni.