ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o instituţie de presă are probleme financiare. După ce marţi Mediafax Group a intrat în insolvenţă, ANAF a blocat conturile şi celor de la Naşul TV, televiziune deţinută de Radu Moraru. Se pare că datoria către bugetul statului este puţin peste 10.000 de euro.

Radu Moraru, acţionarul majoritar al televiziunii, este revoltat de decizia autorităţilor. Acesta a scris pe site-u televiziunii că "Victor Ponta a ordonat lichidarea Naşul TV".

Livrare gratuita in 24 de ore!

"În această seară, la ore târzii, ANAF-ul guvernării Ponta, prin braţul armat al UNPR, prin sluga Gelu Diaconu - şeful ANAF, traseist uneperist, a ordonat blocarea conturilor NAŞUL TV, în mod dictatorial, urmărindu-se blocarea activităţii Televiziunii Libere şi a libertăţii de exprimare a tuturor ziariştilor", a scris Radu Moraru.

Acesta afirmă că în cei aproape 3 ani de activitate nu a înregistrat nicio datorie către buget, spre deosebire de TVR care are "zeci de milioane de euro datorii la Stat".

"NAŞUL TV nu a înregistrat, în cei aproape 3 ani de activitate, datorii la Buget, fiind o televiziune model, spre deosebire de alte televiziuni care au datorii de milioane de euro, culminând cu TVR care are zeci de milioane de euro datorii la Stat. Pe scurt, cu toate că încă nu s-a făcut de 25 ale lunii, cu toate că datoria la ANAF e una minusculă, pentru o televiziune, de 10.000 de euro, "criminalii" nu au mai avut răbdare şi s-au grăbit, taman în luna decembrie, înainte de Sărbătorile Creştine, să ne blocheze activitatea, blocând conturile NAŞUL TV.

După cum se ştie, pentru orice televiziune, lunile decembrie şi ianuarie sunt extrem de vulnerabile, sunt lunile în care încasăm banii mai greu, cu mari întârzieri. Bandiţii ştiu bine acest lucru, de aceea au ales acest moment", a încheiat Radu Moraru.