ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Relațiile dintre SUA și Israel încep să scârțâie. Așa susține un fost ministru israelian al Apărării, conform căruia președintele Barack Obama a țipat la premierul israelian Benjamin Netanyahu, în timpul unei discuții telefonice în timpul căreia i-a cerut o încetare a focului necondiționată în Gaza.

Obama a țipat la Netanyahu. Nu a fost o conversație plăcută și președintele Statelor Unite nu vorbea cu un lider taliban”, a dezvăluit Danny Danon, parlamentar al partidului Likud, fost ministru al Apărării în Cabinetul Netanyahu, în cadrul emisiunii TV “Steve Malzberg Show”, transmisă de un post american. Oficialul israelian a explicat că premierul Netanyahu a avut o discuție tensionată cu liderul de la Casa Albă, acesta din urmă ”țipând și spunându-i premierului ce să facă și ce sa nu facă”, notează site-ul Il Fatto Quotidiano.

Vă spun cât se poate de sincer, avem legături foarte strânse cu SUA, aliatul cel mai puternic al Israelului. Dar nu așa se tratează liderul unui stat aliat”, a continuat Danon. Deranjat de atitudinea lui Obama, acesta a spus că ”modul în care președintele american tratează Israelul este o insultă”.

Nu vorbea cu un lider taliban, ci cu liderul statului Israel, în timp de război. Avem nevoie de sprijinul SUA. Din păcate, acum nu îl avem”, s-a plâns politicianul israelian.

Statele Unite sunt considerate cel mai bun aliat al Israelului, însă relațiile dintre cele două state au cunoscut o răcire considerabilă, după eşecul, la sfârşitul lui aprilie, a procesului de pace israeliano-palestinian, relansat de șeful diplomației americane, John Kerry, pe o perioadă de nouă luni. În ultima perioadă, Kerry a fost chiar acuzat de statul evreu că ar sprijini mișcarea palestiniană Hamas.