ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Washington-ul a decis să sisteze transferul de rachete sol-aer "Hellfire" către Israel, punând paie pe foc în relațiile deja tensionate dintre SUA și Israel.

Suspendarea livrărilor s-ar fi făcut încă de luna trecută, în contextul ofensivei israeliene din Fâșia Gaza, informează Wall Street Journal.

Oficiali citați de publicația americană spun că Israelul a solicitat în iulie, "prin canale militare, un număr mare de rachete Hellfire". Pentagonul a decis însă să suspende imediat livrarea, înalți oficiali ai Casei Albe instruind agențiile de apărare americane să se consulte cu Casa Albă anterior aprobării unor cereri adiționale ale Ierusalimului, conform WSJ.

Mai mult, susrsele citate afirmă că Obama a trasat linii clare Pentagonului după ce Departamentul Apărării ar fi trimis arme Israelului fără aprobarea Casei Albe.

Decizia americanilor marchează un nou capitol în relațiile Washington - Israel, tensionate de războiul din Gaza sau spionajul agresiv efectuat de israelieni.