ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Iohannis trebuie să plătească aproape 1,3 milioane de lei pentru prejudicii aduse statului din încasarea de chirii pe imobilul de la Sibiu pierdut definitiv în instanță. 
 
„Acel imobil nu mai poate fi pus în discuție cui aparține, este clar că nu mai aparține familiei Iohannis, deci este clar implicit, că suma luată pe acea perioadă pe 2001-2015 ca și chirie, trebuie să fie returnată statului român.(…) Când tu știi că trebuie să dai suma, fii model și plătește statului român. Trebuie să fie un model pentru noi toți. Ar fi corect, legal și moral să facă plata acelei sume imediat către statul român. Trei persoane au fost care au beneficiat de acele chirii. Sumele au fost 1,28 milioane chiria pentru care s-a plătit impozit de către familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clară.(…) Din familia Iohannis 1.278.856 de lei, plus cealaltă parte implicată, restul de 1.300.000 de lei, ambele părți trebuie să plătească către statul român această sumă, pentru că ea oricum se va plăti”, a declarat vineri ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, preluat de televiziunile de știri. 
 
Ministrul Finanțelor a mai precizat că fiecare zi de neplată a sumei atrage după sine dobânzi, pe care familia președintelui va trebui să le plătească. Teodorovici susține că banii vor fi recuperați de ANAF chiar și prin executare silită, dacă va fi cazul.