ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul Oxford English Dictionary se pregătește să includă în noua sa ediție termenul de ”MX”. Acesta va fi apelativul pentru transsexuali, care, susțin autorii, nu vor mai fi discriminați cu tradiționalele ”Mister” sau ”Miss”.

În școlile din Regatul Unite se învăța până mai ieri că atunci când te adresezi unor persoane folosești trei apelative: ”Mr” pentru bărbați, ”Mrs” pentru femei și ”Miss” pentru domnișoare.

Această regulă se va schimba. Iar copiii care studiază în școlile engleze își vor îmbogăți vocabularul cu un al patrulea element. De-acum înainte, ”MX” va fi rezervat persoanelor transsxuale, scrie ziarul The Independent.

În Regatul Unit, noul termen va fi adoptat în toate documentele oficiale, în corespondența Poștei Regale, în actele guvernamentale și ale administrației publice, precum și în universități. Și pentru ca nimeni să nu poată contesta apelativul de ”MX”, prestiogiosul și apreciatul Oxford Dictionary va trebui să îl includă în paginile viitoarei sale ediții.