Noi informații despre felul în care au ajuns să comunice teroriștii ISIS au fost dezvăluite de ministrul federal belgian al afacerilor interne, Jan Jambon. Acesta a precizat că teroriștii nu au folosit sisteme precum Voice Over IP, Facebook Messenger, Google Chat, WhatsApp, ci au ales să utilizeze una dintre cele mai cunoscute console din lume, PlayStation 4, deoarece aceasta este mai greu de monitorizat de către serviciile de informații.

„PlayStation 4 este chiar mai dificil de urmărit decât WhatsApp”, a spus ministrul belgian.

Sistemele de voce bazate pe IP (protocoale internet) ale PlayStation sunt dificil de monitorizat comparativ cu formele tradiționale de comunicare, cum ar fi telefoanele mobile și computerele. Iar teroriștii își pot trimite mesaje unul altuia în cadrul jocurilor de pe PlayStation fără a vorbi sau tasta vreun cuvânt.  

Bilanţul victimelor atacurilor teroriste a ajuns la 132 de morţi şi 349 de răniţi, dintre care 42 sunt în stare critică. Acest bilanț nu îi include pe cei şapte sau opt terorişti decedaţi în atentatele comise la Paris în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.