ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar două săptămâni după ce mass-media a prezis o catastrofă din cauza ridicării mandatului de obligativitate al măștii din Texas, iar Joe Biden a etichetat această mișcare drept o „gândire neanderthaliană”, cazurile COVID din Texas au scăzut la un nivel record, în timp ce spitalizările sunt la cel mai scăzut nivel din octombrie.

La începutul acestei luni, guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anunțat încetarea mandatului de purtare a măștii și o redeschidere cu 100% a statului până pe 10 martie. Anunțul a fost imediat întâmpinat de un val de isterie din partea politicienilor de stânga, a comentatoriilor și a mass-mediei, anunță summit.news.

Imposibilul s-a realizat chiar dacă Gavin Newsom, Guvernatorul Californiei, afirma că decizia a fost una "absolut necumpănită", Michael Osterholm, virusologul expert  spunea că "ne îndreptăm spre gura monstrului", iar Beto O Rourke preciza că "este o mare greșeală, chiar și un cult al morților".  La astfel de reacții se alătura și Joe Biden care numea mișcarea de renunțare la mască drept o "decizie criminală", iar presa Vanity Fair raporta știrea sub un titlu pe care scria "Guvernatorii republicani sărbătoresc aniversarea COVID cu un plan îndrăzneț care ar putea ucide 500.000 de americani". 

După cum arată și Daily Mail, "Sâmbătă, rata de infectare COVID  a Texasului a atins un minim istoric de 5,27% în șapte zile, în timp ce spitalizările au scăzut la cel mai coborât nivel din octombrie, potrivit ultimelor date de stat...Statul a înregistrat 2.292 de cazuri noi de coronavirus, cu aproximativ 500 mai puține în medie față de săptămâna trecută și 107 noi decese...Între timp, numărul persoanelor spitalizate cu coronavirus a scăzut la 3.308".

Cu alte cuvinte, ridicarea obligativității măștii și redeschiderea statului nu au dus la catastrofa pe care o anticipau experții, întâmplându-se exact contrariul.