ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marţi, la Bankok, au avut loc ciocniri violente între poliţie şi manifestanţii care cer de peste trei luni căderea guvernului thailandez, acestea soldându-se cu doi morţi şi 60 de răniţi, conform unui bilanț al echipelor de intervenție, poliţia anunţând anterior decesul unui ofiţer, ucis cu focuri de armă.

Conform centrului de salvare Erawan, care a confirmat acest deces, şi un civil a murit, în urma unei răni la cap.

Centrul nu a putut preciza dacă victima făcea parte dintre manifestanţi, adăugând că au mai fost rănite 60 de persoane în cadrul manifestaţiilor.

Miercuri dimineaţă, poliţia a lansat  o operațiune pentru preluarea controlului asupra locurilor ocupate de manifestanți, care cer de peste trei luni plecarea prim-ministrului thailandez, Yingluck Shinawatra, și înlocuirea guvernului cu un "Consiliu al poporului", reclamând, de asemenea, oprirea influenței fratelui lui Yingluck Shinawatra, Thaksin, fost prim-ministru răsturnat printr-o lovitură de stat în 2006 și acuzat că trage sforile din exil.

În complexul Ministerului Energiei au fost arestaţi 100 de manifestanţi pentru încălcarea stării de urgență în vigoare la Bangkok, a precizat șeful Consiliului de Securitate Națională, Paradorn Pattanatabut.

De la începutul manifestaţiilor, în toamnă, este pentru prima dată când forţele de ordine arestează atât de multe persoane care au ocupat sau asediat numeroase administrații sau ministere.