ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul britanic The Telegraph scrie, citând un expert internaţional, că pistoalele mitralieră AKS-74 Kalashnikov utilizate de fraţii Kouachi în atentatele teroriste din Paris au fost fabricate în România şi Bulgaria.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Ivan Zverzhanovski este coordonatorul Centrului pentru controlul armelor uşoare din sud-estul Europei, organizaţie aflată în subordinea ONU, şi afirmă că armele, despre care nu se ştie încă sigur de unde provin, au fost fabricate în ţara noastră sau în Bulgaria vecină.

"Balcanii sunt fără îndoială o sursă majoră de arme pentru Europa. Şi în aproape toate cazurile, armele au fost produse legal, însă au ajuns pe mâinile cui nu trebuia. Puştile Kalashnikov nu au fost produse de vreo ţară fostă iugoslavă, aşa că provin probabil din România sau Bulgaria", a declarat Zverzhanovski.

Nu doar ţara noastră ar fi sursa armelor utilizate în atentate, ci şi alte state.

Muniţia de calibrul 7,62 pentru Kalashnikov provine din Bosnia, mitraliera SA VZ58 a fost fabricată în Cehia, iar pistoalele Glock provin din Austria.