ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Thiago Silva este printre cei mai buni fotbaliști ai echipei naționale a Braziliei si unul dintre cei mai valoroși fundași ai echipei franceze, Paris Saint Germain. Deși acum el trăiește o viață privilegiată, de vedetă a fotbalului în marile ligi europene, puțini știu că Silva provine dintr-o familie săracă, într-un cartier de locuințe improvizate din Rio de Janeiro.

Dar cel mai recent lucru pe care lumea l-a aflat despre Thiago, a fost scos la iveală de un reportaj realizat de TV Globo, în care a fost prezentat faptul că marele fotbalist a fost la un pas să fie avortat. Mama sa, Angela, avea deja doi copii , un băiețel și o fetiță,  când a rămas gravidă cu Thiago. Era convinsă că nu-și putea permite să crească încă un copil și deși nu iși dorea acest lucru, problemele financiare au dus-o cu gândul spre un avort.

Un cuplu a decis să păstreze copilul, după ce acesta a supraviețuit unei tentative de avort

“Stăteam în poala tatei și plângeam. Nu doream să fac avort, dar nu puteam să fac încă un copil”, declară mama fotbalistului. Totuși datorită influenței pozitive a tătălui ei, Angela a decis să-i respecte dreptul la viață copilului său: “Tatăl meu nu m-a lăsat să fac acest păcat, a mai adăugat ea.

Conform site-ului Cultura Vietii, viața lui Thiago nu a fost niciodată ușoară, inclusiv pe plan profesional. Nu a fost primit, inițial, la echipele braziliene locale, ajungând la o echipă prost cotată. În cele din urmă, a avut șansa de se face remarcat în Europa, când a semnat contract Dinamo Moscova. Ulterior, a fost transferat de marea echipă franceză Paris Saint Germain,  acum, câștigând un salariu de 16 milioane dolari anual.

Thiego Silva a avut si multe probleme de sănătate încă din copilărie, când la 14 ani, a contractat tuberculoză: "A fost cea mai mare bătălie a vieții mele. A trebuit să stau 6 luni în spital până când m-am vindecat.”, marturiseste jucatorul. Acest lucru nu l-a demoralizat si a continuat să iși urmeaze pasiunea, devenind marele Theigo Silva de astăzi.

Decizia înteleaptă a mamei sale de aduce pe lume o ființa nevinovată, a produs fotbalului internațional  un  jucător extraordinar ,care a câștigat numeroase premii, inclusiv clasarea între primii 11 jucători din Europa, trei ani la rând si a încantat o lume intreagă cu talentul, voința și curajul său.