ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat că noile coduri penale sunt perfectibile, fiind făcute deja propuneri în acest sens, iar până acum intrarea lor în vigoare nu a creat disfuncţionalităţi în Justiţie.

♦ Şapte deţinuţi de la Gherla au scăpat de puşcărie (Facla de Cluj)

Întrebat, într-o conferinţă de presă de la Alba Iulia, dacă intrarea în vigoare a noilor coduri a creat probleme în Justiţie, procurorul general al României a spus că, din analizele şi datele pe care le are, noua legislaţie nu a creat disfuncţionalităţi.

♦ Constanta: Judecătorii au redus pedepse şi au scos din celule violatori şi hoţi (Realitatea.net)

Niţu a explicat că "şi astăzi (miercuri - n.r.), aici, am constatat plăcut surprins că nu sunt disfuncţionalităţi, activitatea se desfăşoară normal. Bineînţeles că aceste coduri sunt perfectibile".

♦ Monstrul care a violat şi ucis o fetiţă scapă mai uşor. Tatăl fetei s-a sinucis (EvZ)

 

Procurorul general a detaliat: "Nu avem în vedere schimbări fundamentale. Sunt totuşi instituţii noi în peisajul sistemului procesual românesc, care urmează să fie analizate şi cunoscute în profunzime".

Niţu a recunoscut, totodată, că orice element de noutate generează o anumită teamă, însă şi-a exprimat încrederea că magistraţii vor putea face faţă prin profesionalism, printr-o cunoaştere cât mai bună a noilor coduri şi prin formare profesională.