ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-au născut bolnavi, dar asta nu-i împiedică să demonstreze tuturor că pot fi cei mai buni angajaţi. Mai mulţi tineri cu sindrom Down vor fi angajaţi, în premieră, de un om de afaceri italian stabilit la Cluj-Napoca în restaurantul său. Tinerii vor pregăti pizza sau vor servi clienţii. Doi dintre aceştia sunt deja în probe, iar din septembrie vor fi angajaţi cu normă întreagă.

Alex are 23 de ani şi în acest an a absolvit Şcoala de Arte şi Meserii din Cluj Napoca. Se pregăteşte intens în restaurantul lui Alberto, italianul care l-a învăţat secretul pizzei autentice. Raluca, ajutorul lui din bucătărie, îşi doreşte să devină ospătar, dar ştie foarte bine şi să gătească.

"Alexandru face deja practică la pizzerie, se ocupă de partea de deserturi, ştie să facă tiramisu. Acum învaţă cum să facă aluat pentru pizza, care este frământat de mână, nu cu maşina, iar Alexandru are forţă pentru aşa ceva. Sunt bucuros că am această experienţă, tinerii sunt serioşi şi se vor descurca în bucătăria restaurantului, dar şi cu servirea clienţilor, la mese. Alexandru şi Raluca vor începe munca din septembrie, iar scopul meu este ca, în termen de şase luni, în restaurant să lucreze cât mai mulţi tineri cu sindrom Down", a spus omul de afaceri italian.

Adriana Avram, vicepreşedintele Asociaţiei Down - Centrul Educaţional "Raluca", susţine că proiectul de angajare a tinerilor cu sindrom Down este unul îndrăzneţ şi inedit, primul de acest fel din România.