ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe al României, Titus Corlățean, a declarat astăzi la Nădlac că cei 201 ani de conviețuire româno-slovacă arată că nu este nevoie de protectorate pentru a se prezerva identitatea națională a unui popor, transmite corespondentul ActiveNews.

Mesajul demnitarului MAE este o aluzie la declarațiile lui Laszlo Tokeș, cetățean român de etnie maghiară, care a cerut Ungariei protectorat pentru Transilvania.
Orașul Nădlac este un model de interculturalitate, un model de diversitate culturală și de integrare socială. Cei 210 ani de conviețuire româno-slovacă din acest oraș ne demonstrează că nu este nevoie de protectorate pentru a atinge țelul prezervării și promovării identității naționale, că nu este nevoie de conflicte intra-sociale, interetnice pentru ca două comunități diferite ca limbă, religie, cultură să poată coexista în armonie - Titus Corlățean, Ministru de Externe

Titus Corlățean a participat la Conferința internațională 210 ani de conviețuire româno-slovacă. Nădlac — model al culturalității, organizată sub auspiciile Prim miniștrilor României și Slovaciei.

La conferință au luat parte, în calitate de invitați speciali, ministrul slovac al Afacerilor Externe, Miroslav Lajcak, precum și secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni.

Evenimentul face parte din manifestările dedicate aniversării a 210 ani de la stabilirea în 1803 a slovacilor în orașul Nădlac.