ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toalete unisex au fost introduse la şcoala primară cu grădiniță din Newhaven, East Sussex, ceea ce îi obligă pe elevii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani, băieți și fetițe, să meargă la aceeaşi toaletă, pentru a nu se simți discriminați.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Harbour Primary & Nursery School, unde învață circa 500 de elevi, a introdus toalete unisex la începutul acestui an școlar, fără a îi consulta pe părinții copiilor.

Inițiativa a fost sprijinită de Consiliul Local din East Sussex şi a stârnit mânia părinților, care s-au plâns că progeniturile lor se simt jenate de aceste toalete unisex.

Părinții au fost invitați de directorul școlii la o ședință, având ca temă transfobia, care va include și subiectul acestor toalete unisex.

În scrisoarea către părinți, directoarea scrie:
„Vrem ca în școala noastră toți copiii să se simtă bine și în siguranță. Vrem de asemenea ca familiile elevilor să fie informate asupra modului cum poate fi sprijinit întrebările pe tema genului și a transgenului din partea copiilor, pentru a evita transfobia în școala noastră.”