ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Tom Hanks a dezvăluit luni, în emisiunea "Late Night with David Letterman", că a fost diagnosticat cu diabet de tip 2. Medicii i-au transmis că este posibil ca artistul de 57 de ani să se fi îmbolnăvit din cauza deselor cure de slăbire pe care a fost nevoit să le urmeze pentru anumite roluri.



Am fost la doctor și mi-a spus că nivelul mare de zahăr din sânge, pe care îl am de 21 de ani este cauzat de diabetul de tip 2 de care sufăr. Mi s-a spus că, dacă aș putea reveni la greutatea pe care o aveam în liceu, m-aș vindeca imediat. I-am răspuns că voi rămâne cu această boală, întrucât atunci aveam 44 de kilograme,

a spus actorul care măsoară 1,83 metri.

Bolnavii de diabet de tip 2 nu sunt dependenți de insulină, dar nivelul zahărului din sânge este prea mare, iar țesuturile nu mai ot produce energie. Dacă nivelul glicemiei este persistent crescut, apar complicații la nivelul ochilor, inimii, vaselor de sânge, nervilor și rinichilor. Printre cauzele diabetului de tip 2 se numără și sedentarismul și sedentarismul, iar unele dintre simptome sunt setea persistentă, urinarea excesivă, ori apetitul crescut.

Tom Hanks a fost nevoit să slăbească aproximativ 15 kilograme pentru rolul său din filmul ”Philadelphia” (1993), ori să se îngrașe cu peste 20 de kilograme pentru fimul ”Cast Away” (2000).

Laureatul a două premii Oscar promovează în prezent filmul ”Capitain Phillips”, care va fi lansat vineri în Statele Unite și pe 20 octombrie în Europa, după care se va pregăti pentru lansarea filmului ”Saving Mr. Banks”, în care îl interpretează pe Walt Disney.