ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE: Fostul judecător al CC Toni Greblă a fost reţinut, marţi, de DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină şi rochii pentru soţie.

Anterior iesirii lui Toni Grebla din sediul DNA, avocatul Petre Buneci le-a spus jurnalistilor ca procurorii au venit cu o noua acuzatie la adresa clientului sau, si anume ca a incercat sa vanda 50 de capre prin persoane interpuse, precizand totodata ca fostul judecator nu mai are caprele respective din data de 6 februarie.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

[divider]

Fostul judecător al Curţii Constituțională, Toni Greblă, s-a prezentat marți dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri în dosarul în care este acuzat de comiterea mai multor fapte de corupție, informează B1 TV.

La intrarea în sediul DNA, Toni Greblă a declarat că, din punct de vedere penal, nu înțelege ce i se întâmplă

”Sunt simplu cetățean, nu am niciun fel de funcție, nu am activitate în vreun partid politic și sunt implicat într-o anchetă judiciară. Din punct de vedere penal, nu înțeleg ce mi se întâmplă. Astăzi am fost cheamt la DNA și m-am prezentat. Nu a apărut nimic nou în dosar, dimpotrivă, probele administrate până acum par să confirme punctul meu de vedere. Eu sunt convins că adevărul va ieși la iveală. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public.”, a declarat fostul judecător de la CCR.

De asemenea, Toni Greblă a mai declarat că își asumă relația cu finul său Ion Bîrcină, ”dar de aici și până la fapte penale este o cale lungă”.

Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.