ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 15:30 Toni Greblă, judecătorul Curţii Constituţionale şi-a prezentat demisia din funcţie în plenul CC invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie.

"Astăzi, 4 februarie 2015, domnul Toni Greblă s-a prezentat la sediul Curţii Constituţionale şi a comunicat Plenului decizia de a demisiona din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Plenul Curţii Constituţionale a luat act de decizia sa, iar Preşedintele Curţii Constituţionale a constatat, în temeiul art.67 alin.(1) lit.a) şi alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, încetarea mandatului de judecător al Curţii Constituţionale al domnului Toni Greblă", se arată într-un comunicat de presă al CC.

Curtea Constituţională a subliniat necesitatea respectării prezumţiei de nevinovăţie în cazul lui Toni Greblă.

"În acest context, Curtea Constituţională subliniază necesitatea respectării prezumţiei de nevinovăţie, a respectării tuturor drepturilor şi garanţiilor procesuale în activitatea de urmărire penală, precum şi a respectării dreptului la imagine a persoanei, ca expresie a principiilor consacrate la art.1 alin.(3) şi art.23 alin.(11) din Constituţie", a precizat sursa citată.

[divider]

Judecătorul CCR Toni Greblă, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, pentru a vedea care sunt acuzaţiile care i se aduc, informează Digi24.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

„Nu am avut la dispoziţie acte din dosare. Am venit să văd de ce sunt acuzat. Am impresia că judecarea mea a început de ieri în spaţiul public. Referitor la stenograme – nu am încercat niciodată, nu am cum să aflu, nu ştiu nimic despre acuzele despre mine din spaţiul public, dar să mă interesez despre alţii”, a declarat Toni Greblă la intrarea în sediul DNA.

DNA-ul a cerut marţi conducerii Senatului aviz pentru arestarea preventivă a lui Toni Greblă. Totodată, procurorii au extins acuzațiile la adresa lui Toni Greblă, şi pentru favorizarea infractorului