ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marile acumulari de ape din România au fost realizate în timpul lui Nicolae Ceauşescu. În prezent, în ţara noastră sunt peste 250 de barajde diferite dimensiuni construite pe aproape toate râurile.

Site-ul www.tai-tai.net a alcătuit un top al celor mai frumoase baraje din România.

Pe primul loc în ineditul top s-a clasat Barajul Gura Apei (foto), din apropierea oraşului Haţeg. Construcţia sa a început în anul 1975 şi a durat 11 ani. Barajul Gura Apei are 168 de metri înălţime şi este cel mai înalt baraj din România.

Locul 2 în clasament este ocupat de barajul de la Vidraru. Ridicat în anul 1965, barajul este situat pe Transfăgărăşan, unul dintre cele mai frumoase drumuri din România. Lacul de acumulare de la Vidraru are 155 de metri adâncime. Cei care ajung în zonă pot vizita statuia lui Promoteu, cetatea Poienari sau pot face o excurie cu vaporaşul.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI