ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 14 imigranți au murit după ce au fost loviți de un tren în Macedonia, miercuri noaptea, în timp ce traversau un canion. Acesta este doar un nou episod al dramei oamenilor care încearcă să ajungă în Europa, conform agenției italiene ANSA.

Accidentul a avut loc lângă orașul Veles din centrul țării. Eforturile de salvare au fost îngreunate de accesul dificil, care era posibil doar pe jos sau pe calea ferată.

Procurorul general al Macedoniei a declarat, după ce au fost intervievați supraviețuiorii, că cele mai multe persoane din grup veneau din Somalia și Afganistan.

Oameni care fug de razboaie, saracie si represiuni din Orientul Mijlociu si din Africa iau tot mai des calea Balcanilor pentru a ajunge in Europa vestica, un drum mai lung si mai scump dar mult mai sigur decat traversarea Mediteranei.

Presa locala scrie ca grupul era format din circa 50 de oameni. Acestia au fost loviti de un tren international care asigura o legatura intre orasul macedonean Gevgelija si capitala sarba Belgrad, acelasi drum urmat de migranti pentru a ajunge din Grecia in Ungaria.