Traian Băsescu a comentat ultimele evenimente de pe scena politică din România, precizând că nu crede că e o soluție bună formarea unui guvern format din tehnocrați, chiar dacă acesta va fi susținut din umbră de PNL și UNPR.

”Eu nu cred în guvernele de tehnocrați”, a spus fostul șef al statului.

Fostul președinte a vorbit și despre situația lui Cătălin Predoiu, premierul propus de cei de la PNL în cazul în care ar fi participat direct la guvernare.

”Era previzibil că Predoiu s-a încălzit, a transpirat la încălzire și acum a pus treningul pe el. (...) Practic, discutăm de un guvern PNL-UNPR, cel puțin în faza actuală. Sunt două partide consistente, PNL și UNPR. Oprea va aduce partea de onoare și interes national și vor trece prin Parlament”, a spus Băsescu.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe fostul comisar european Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Premierul desemnat, care are la dispoziție zece zile pentru a-și forma echipa, a început miercuri discuțiile cu liderii partidelor.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de infuențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews