ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Doamna Mariana Câmpeanu să demisioneze

Fac un apel la dna ministru Câmpeanu, dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever de gradul I, să-şi prezinte demisia fără să mai aştepte multe anchete şi să închidă subiectul. Aşa dă o pată pe emblema Guvernului şi-aşa şifonată.

Public îl rog pe dl. prim-ministru Victor Viorel Ponta s-o revoce pe dna. Ştefania Duminică, pentru plagiat, din funcţia de sceretar de stat. Ştiu că lui Victor Ponta îi este foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, pentru că nu s-a revocat pe el, însă dna. Duminică a furat şi este bine să plece dintr-o demnitate publică.
Parlamentul nu este Justiţie

Aş mai semnala ca atitudini nocive: votul dat în Parlament acum două zile în privinţa punerii la dispoziţie pentru arestare a dlui. deputat Vlad Cosma. Consider că Parlamentul nu are dreptul să se constituie în Justiţie. Mult mai potrivit ar fi fost ca decizia să o ia, la cererea procurorilor, un judecător. Un vot politic, încurajat prin prezenţa în Parlament a dlui prim-ministru, care nu se dezminte.

Cei 222 de parlamentari PSD - UNPR - PC, care au împiedicat cursul Justiţiei, în frunte cu Victor Viorel Ponta şi Liviu Dragnea, au o mare responsabilitate asupra modului în care va fi reflectată activitatea Parlamentului în viitorul MCV.
Memorandumul cu Huawei - motivul dorinţei de preluare a STS

Am solicitat şi am primit memorandumul semnat de ministrul Nica cu firma Huawei din China. Semnarea Memorandumului e aprobată de premierul Victor Viorel Ponta. Din lectură, am înţeles de ce vrea STS la Guvern.

Este clar că angajamentele cu firma chineză l-au obligat să lărgească spectrul de oferte pentru firma chineză. Îl notific public că la Curtea Constituţională îmi e greu să cred că o astfel de lege va trece, ştiind care sunt atribuţiunile STS. Securitatea naţională nu se dă pe mâna unor firme IT străine.
Cloaca ASF

Şi dezbaterea publică, şi realităţile mă obligă să cer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a ASF. O cloacă, unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă, fie că vorbim de Ruşanu, Dăianu, Ursache, soţia dlui. Chiţoiu, ce legătură o fi având Dan Mircea Popescu, consilierii prim-ministrului, dna. Zgonea.

O avea dl. Dăianu o imagine bună, dar ştiu când a fost minsitru în Guvernul Convenţiei: n-a fost în stare de nimic. După ce s-a dovedit foarte priceput în afacerile personale cu Sima, a venit în conducerea ASF. Îl invit să-şi recupereze pierderile în altă parte. Ruşanu nu are nici o legătură cu piaţa de capital.

Organigrama ASF parcă ar fi arborele genealogic al USL. Se pare că domnii Ruşanu, Dăianu şi Ursache sunt cel mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor. Nici unul din ei nu are competenţe pe piaţa de capital. Se puteau selecta oamenii cu astfel de competenţe.
Criză de oameni lipsiţi de responsabilitate şi maturitate

Nu i-aş spune încă criză politică. Avem o criză de oameni lipsiţi de responsabilitate şi maturitate, o criză guvernamentală artificială. Mă refer şi la Victor Ponta, şi la Crin Antonescu. Faptul că mai bine de trei săptămâni partidele de la guvernare sunt într-o dispută de orgolii sunt de natură să întârzie o serie de lucruri foarte importante.

Acordul, de exemplu, cu Uniunea Europeană. Prima formă a fost trimisă prin iunie. Au primit un răspuns foarte acid. O altă formă a fost trimisă în noiembrie. Au primit acelaşi răspuns. Au promis că revin cu un proiect în ianuarie. Pentru că sunt preocupaţi cu disputele lor de orgolii, au amânat trimiterea proiectului.
POS nu pot fi declanşate din cauza Guvernului

Programele operaţionale sectoriale nu pot fi declanşate pentru că Guvernul trebuie să producă un master plan credibil pe Transporturi (Coridorul IV Paneuropean, Coridorul IX Paneuropean, Coridorul Paneuropean VII). În lipsa acestuia, nu se pot declanşa programele operaţionale sectoriale. Dacă luăm în considerare termenele realiste, vom constata că, şi dacă s-ar încadra în termenele asumate (aprilie), CE ar fi pe picior de plecare şi noua CE se va instala prin septembrie - octombrie. Ca absorbţie de fonduri de coeziune, anul 2014 e un an pierdut din neprofesionalism, amatorism excesiv.
Ponta să cedeze, să îl accepte pe Iohannis

Fac un apel celor doi la raţiuni Îi propun public lui Ponta să cedeze, să îl accepte pe Iohannis. Nu ne mai putem juca de-a guvernul. Doi politicieni lipsiţi de maturitate se joacă de-a guvernul, în condiţiile în care la frontieră avem aproape un conflict deschis.

E foarte uşor pentru analişti să pună România într-o zonă de instabilitate, pentru că doi politicieni pun pe primul plan orgoliile. Este inadmisibil, având în vedere ce se întâmplă la nord. Nu-i nici un capăt de şţară dacă Iohannis va fi vice-prim-ministru.
România e pregătită pentru imigranţi din Ucraina

Aprecierea generaklă e că România trebuie să arate deplină stabilitate. E pregătită în cazul în care va fi un flux de imigranţi, să preia în spaţii de cazare. În fază iniţială 3.500, apoi putem crea alte spaţii. Punctul de vedere bazat şi pe informaţie e că s-a trecut un prag şi nu se poate merge m,ai departe în Ucraina. E foarte adevărat că forţele de ordine au fost provocate, dar răspunsul a fost disproporţionat.

Cei 25 de morţi din ambele tabere sunt exemplificarea faptului că ambele părţi au depăşit nişte limite, iar principala responsabilitate revine statului, care a răspuns prin forţă disproporţionată. Cum l-am rugat şi-l rog şi acum pe preşedinte, fac un apel şi la cei trei lideri ai Opoziţiei să nu-şi combine forţele cu cele ale extremiştilor. Nu credem că e momentul aplicării unor sancţiuni economice Ucrainei, oricum într-o situaţie economică extrem de dificilă.

Fac apel la găsirea formulelor de negociere şi soluţionare a disputelor Putere-Opoziţie prin mijloace democratice: alegeri. Destabilizarea Ucrainei nu este gravă numai pentru România, ci pentru întreaga Europă, dacă lucrurile scapă de sub control.
Situaţia din R. Moldova, îngrijorătoare

Nu pot să nu observ evoluţiile din R. Moldova. Transnistria e un focar de provocări pentru guvernul legitim. Votul dat pe 2 februarie în Găgăuzia, prin care se fixează opţiunea eurasiatică pentru autonomie. Dezbaterile din Taraclia pentru opţiunea către Uniunea Eurasiatică, locuită de minoritatea bulgară şi preconizatul referendum din zona Bălţi, pe care îl susţine PCRM pentru opţiunea către Uniunea Eurasiatică ne fac să privinm cu îngrijorare la stabilitatea R. Moldova. Vecinătatea cu o Ucraină instabilă e un risc major şi pentru R. Moldova. Privim şi în sud, la situaţia din Bosnia-Herţegovina, unde populaţia este în stradă.
Faceţi-l, frate, prim vice-prim-ministru!

Revin din nou la castravete: Ponta şi Antonescu, chiar nu sunteţi responsabili. Faceţi-l, frate, vice-prim-ministru, prim-vice-prim-ministru, dar ajungeţi la o concluzie odată!