ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Traian Băsescu, a declarat că nu și-a schimbat punctul de vedere despre gazele de șist și Roșia Montană, dar este "într-o rezervă de exprimare" a poziției pro sau contra, pentru că nu știe care e starea de spirit a populației.
Sunt într-o rezervă de exprimare pro sau contra pentru că nu-mi dau seama cât de puternică va fi falia în perioada următoare în rândul populaţiei - Traian Băsescu

Totodată, președintele țării crede că statul nu mai poate investi în industrie și că poate doar să-și rezerve dreptul de a cumpăra.
Acest tip de exploatare trebuie să se facă prin companii private şi statul să-şi rezerve dreptul de a cumpăra. (...) Povestea să facem noi exploatarea este depăşită - Traian Băsescu

În altă ordine de idei, Traian Băsescu a spus că guvernul Rusiei este interesat ca România să nu exploateze gazele de șist pentru că ar deveni un rival pentru Gazprom.
Gazprom are tot interesul ca România să nu exploateze nici gazele din Marea Neagră, nici gazele de şist, pentru că poate deveni exportator, poate suplini parte din piaţa Gazprom. Este clar că Gazprom, Guvernul rus are interese ca România să nu îşi exploateze resursele energetice - Traian Băsescu.